Over Akerboom
Machinefabriek Akerboom B.V., gevestigd in Noordwijkerhout, is marktleider op het gebied van warmwaterbehandeling, desinfecteren en het aanbrengen van gewas-beschermingsmiddelen van diverse bol-, knol gewassen en vaste planten. Verder leveren zij diverse machines op maat, zoals spoelmachines, ontsmet-inpaklijnen, opplantlijnen, waterzuivering-installaties en randapparatuur (bron: Akerboom website).

Meten is weten
De aanpak van 3XL sprak Ron Akerboom (directeur) zéér aan. Aan de hand van een lichtplan, met de lichtnormen die gelden voor een fabricagehal meegenomen, is er een passend advies voor Akerboom gegeven.

Wat is een lichtplan?
Met het lichtberekeningsprogramma Dialux kunnen wij nauwkeurig constateren wat in een bepaalde ruimte de best mogelijke lichtverdeling is.

Vervolgens zijn de “oude” lichtlijnen met meer dan 80 dubbele TL armaturen verwijderd en vervangen door 49 stuks 3XL Highbay lampen. De installatie werd door het vakkundige team van 3XL geplaatst en aangesloten. Na een lichtmeting was de gemiddelde lichtsterkte 300 Lux, overeenstemmend met de eerdere berekening (het lichtplan) en de NEN-normen.

Profijt (& subsidie!)

  • De EIA-Subsidie is inmiddels ingediend en toegekend, waarbij ook de kosten voor installatie meegenomen konden worden.
  • De kantoorruimtes zullen later dit jaar ook voorzien worden van LED, waarover meer in onze nieuwsbrief later dit jaar.
  • Wilt u ook een advies met lichtplan, neem dan contact op met het 3XL team.

Terugverdientijd: 3 jaar 📆

Besparing: 52% per maand 💶

Lux-waarden: 300 lux (voorheen 165 lux) 🔆