In 1946 opende Warren AVIS – met in totaal drie auto’s – ’s werelds eerste autoverhuurlocatie op luchthaven Willow Run in Detroit. Vandaag de dag opereert Avis vanuit meer dan 5000 locaties in 165 landen wereldwijd.
Avis is een gerenommeerd en bekroond merk in de autoverhuursector een heeft een lange innovatiegeschiedenis. Omdat de nadruk ligt op gemak voor de klant en uitmuntende service, staat Avis op het gebied van klantloyaliteit wereldwijd aan de top. Om de top te behouden moet je als bedrijf ook verduurzamen door onder andere energiebesparende maatregelen te treffen.

De verlichting bij het service center van AVIS op Schiphol is door 3XL SolarSolutions veervangen voor LED-verlichting, het parkeerdek is voorzien van LED Floodlights van 50 watt en 100 watt, i.p.v. traditionele verlichting van respectievelijk 150 watt en 400 watt, de wasserette en de parkeergarage met LED-lampen van 25 watt i.p.v. 58 watt. Naast de enorme energiebesparing is er veel beter licht zodat de teruggebrachte auto’s beter op schade gecontroleerd kunnen worden en de werknemers van Avis in goed licht de auto’s kunnen verplaatsen.

Terugverdientijd: 1 jaar

Besparing per jaar: 45.900 KWh (€ 4.680,-)

Lux-waarden: 235 lux (voorheen 80 lux)