Al meer dan 25 jaar is Biosensors actief in de medische sector door het ontwikkelen en distribueren van katheters en stents voor o.a. cardiologie.
Met een hoofdkantoor in Singapore en distributiecentra over de hele wereld heeft de Biosensors International Group een belangrijk aandeel in de gezondheidszorg.
Deze zeer hoogwaardige producten worden o.a. vanuit de vestiging Hillegom verdeeld naar ziekenhuizen over heel Europa.

3XL is gevraagd om advies te leveren over wat er naast de besparing verbeterd kan worden aan de werkomstandigheden op kantoor en op de werkvloer.
De kantoren zijn voorzien van de 3XL Economy LED panelen met een daglichtkleur die beter en natuurlijker past in de verhouding tussen het kantoor en diens buitenomgeving.
Het magazijn dat was voorzien van dubbele TL armaturen is gedeeltelijk vervangen door de 3XL Highbay UFO waardoor er een optimale lichtverdeling is met minder lampen.

De ruimte waar de producten onder speciale gekoelde condities worden bewaard zijn voorzien van de 3XL Economy LED panelen met de kleur 5500 Kelvin (helder daglicht).
Hiermee is de besparing met meer dan 60% gereduceerd op de energiekosten en is de lichtopbrengst beduidend beter geworden om prettig te kunnen werken.
Biosensors Hillegom heeft hiermee een grote stap gezet naar uitstekende werkomstandigheden en om het pand dichter naar het binnenkort verplichte energielabel te brengen.