Een 3-tal loodsen van CJHendriks in Westpoort Amsterdam zijn voorzien van HIGH BAY LED verlichting van 3XL SolarSolutions.

CJ Hendriks Group is een familiebedrijf met ruim 175 jaar ervaring en gespecialiseerd in complexe logistiek voor zowel speciale productcategorieën als bulk zendingen. Met hun diensten nemen zij het gehele logistieke proces uit uw handen. CJ Hendriks Group heeft de ideale locatie om…… (lees verder)

In de loodsen worden orders klaargemaakt voor verzending aan de Horeca en klanten van Webshops.
De lichtspecialisten van 3XL SolarSolutions toonden door middel van een LUX waarde meting aan dat de stellingpaden onvoldoende werden belicht. De LUX waarde in de oude situatie was 36.8.
In de norm NEN-EN 12464-1 worden verlichtingseisen gesteld aan een grote verscheidenheid aan werkzaamheden en aan de ruimten waarin deze worden uitgeoefend, variërend van operatiekamers tot staalwalserijen. In de Dialux ( lichtberekening ), welke 3XL voor Hendriks had gemaakt, is gerekend met een te bereiken LUX waarde van 200 LUX, de NEN norm voor een magazijn met orderpicking.

Met de HIGH BAY lampen van 3XL werd de minimale LUX waarde ruimschoots bereikt. De medewerkers en de directie van CJHendriks zijn zeer tevreden met de lichtverbetering en merkten op minder last te hebben van vermoeidheid en werken nu veel veiliger!
Lees hier verder over waarom goed licht zo belangrijk is en welke verplichtingen er zijn voor werkgevers en zijn vastgelegd in het ARBO besluit.

Voordelen van voldoende ( LED ) licht

  • Veiliger werken
  • Minder fouten en vermoeidheid
  • Fitter gevoel , Hogere productiviteit
  • Stimuleert bioritme
  • Subsidiemogelijkheden
  • CO2 reductie

LED verlichting levert ook een enorme stroombesparing op, tot maar liefst 65% waardoor de terugverdientijd vaak al binnen 1 jaar ligt.

Links: oude situatie (36,8 LUX) | Rechts: nieuwe situatie (305 LUX!)