De verlichting in het magazijn, instructieruimte en de kantine van Dmissi Elektro B.V gevestigd in Amsterdam (Westpoort), is afgelopen week vervangen door LED verlichting van 3XL SolarSolutions. Dmissi maakt niet alleen een grote stap op de CO2 ladder, zij besparen 60% in de stroomkosten en hebben nu veel beter werklicht! Een hogere trede op de CO2 ladder levert voor Dmissi een fictieve korting (gunningvoordeel) op in het verkoop- en aanbestedingsproces van opdrachtgevers.

Na advies van 3XL is gekozen om in het magazijn de TL’s te vervangen voor LED buizen met een daglichtkleur (5500K).
In de instructieruimte en technische ruimte zijn de vierkante en rechthoekige armaturen met TL’s in het systeemplafond vervangen door de zeer zuinige 3XL LED verlichting met een kleurtemperatuur van 4000K.
In de kantine en entree werden de Downlights met PL lampen vervangen door Panel Lights van 18 watt van 3000K, deze kleurtemperatuur wordt veelal toegepast in de verkeersruimtes en kantine.
De Europese Unie heeft normen gesteld voor luxwaarden in diverse binnenverlichtingsomgevingen. In de norm NEN-EN 12464-1:2011 is vastgelegd welke luxwaarden als norm worden gehanteerd voor een binnenwerkplek.