EMGA International B.V. is importeur/distributeur van alle soorten apparatuur en benodigdheden voor hotels, restaurants, cafés en alle andere horecabedrijven en instellingen.
Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012.
De voornaamste reden dat EMGA de verlichting heeft vervangen door LED verlichting is dat met LED verlichting de grootste besparing wordt gerealiseerd. Dit levert grote stappen op richting het behalen van een Energielabel. In de showroom werden de TL armaturen vervangen door LED strips en de plafondpanelen met TL’s door LED panelen. Ook de buitenverlichting werd voorzien van LED van 3XL. Lees hier verder waarom LED verlichting behoort tot de populairste maatregelen.

De erkende EPA adviseur (energielabel adviseur) van 3XL SolarSolutions legt vervolgens de besparing vast in het energielabel Utiliteit (Het energielabel voor utiliteitspanden zoals kantoren en winkels)

Nieuwe situatie: LED (verbruik 7.051 kWh per jaar)
€ 2700,- besparing per jaar & terugverdientijd 2.5 jaar

Oude situatie: TL (verbruik 25.000 kWh per jaar)