ESK Tegelzettersbedrijf halveert energieverbruik door LED verlichting.
De verlichting in het magazijn, kantoorruimte en de kantine van ESK Tegelzetters, gevestigd in Edam, is afgelopen week vervangen door LED verlichting van 3XL SolarSolutions.
Na advies van 3XL is gekozen om in het magazijn de TL’s te vervangen voor LED buizen (retrofit) met een daglichtkleur (5500K).
In het kantoor en de kantine zijn de vierkante armaturen met 4 TL’s in het systeemplafond, vervangen door de zeer zuinige 3XL LED panelen van slechts 24 Watt.
In korte tijd werden alle lampen vervangen door de lichtadviseurs van 3XL, met een besparing van meer dan 65%, en beter en scherper werklicht.
Eigenaren vader en zoon Eerdhuijzen waren dan ook zeer content met de nieuwe verlichting, waar zij de komende 10 tot 15 jaar geen omkijken naar hebben. 
 
ESK Tegelzetters is één van de grotere tegelzetbedrijven van Noord-Holland. Sinds 1981 werkt Tegelzettersbedrijf ESK aan tegelwerken in de woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie, voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. Zij hebben o.a projecten uitgevoerd in Amsterdam Arena, AMC Amsterdam, Sportcomplex Koning Willem Alexander Hoofddorp en de Wijkertunnel om er een paar te noemen.
Met een team van 15 tot 20 tegelzetters beschikt Tegelzetbedrijf ESK over de know-how, snelheid en flexibiliteit om elk tegelproject te kunnen uitvoeren en managen.