In de afgelopen weken is de verlichting in de kantoorruimte, de garage en de grote loods bij Gebr.Baars vervangen voor LED verlichting.
Voor de kantoorruimte is gekozen voor panelen met een kleurtemperatuur van 4200K welke voldoet aan de norm voor kantoor welke is vastgelegd in NEN-EN 12464-1. In de garage zijn de bestaande armaturen gebruikt en omgebouwd (VSA/Ballast losgekoppeld) om het plaatsen van LED buizen mogelijk te maken. In de oude situatie was het stroomverbruik 39.300 Kwh en met LED verlichting is het geschatte verbruik 12.312 Kwh, een besparing van 26.988 Kwh per jaar. In geld is de besparing € 4.048,20 per jaar met een terugverdientijd van slechts 0.9 jaar. Het doel van Gebr. Baars was beter licht, verduurzaming en geldbesparing. Alle doelen zijn bereikt!

Wij zijn Gebr. Baars
J. & C.J. Baars Hoofddorp BV is een familiebedrijf dat bestaat sinds begin jaren ‘70 en al vanaf haar oprichting dagelijks vooruitstrevend bezig is met producten van en voor natuur en milieu. De activiteiten vinden plaats onder de handelsnamen J. & C.J. Baars Hoofddorp BV en Groenrecycling “De Breekhoorn” BV en deze bestaan uit: – Transport – Aanneming – Verhuur – Handel in zand, grind, schelpen, etc. – Bodemsanering. Het be- en verwerken van ingenomen groenafval op onze groenrecycling, waarmee wij een belangrijke bijdrage leveren aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.