Gezondheidscentrum Floriande in Hoofddorp is de afgelopen week voorzien van LED verlichting van 3XL SolarSolutions.
Een aantal kantoren zijn voorzien van 60 x 60 cm 3XL LED panelen van 24 watt in plaats van panelen met TL buizen van totaal 72 watt. De facilitair manager wilde in de andere kantoorruimtes de mooie design plafondarmaturen behouden, deze armaturen zijn omgebouwd ( Ballast/VSA verwijderd ) voor LED verlichting. In de verkeersruimtes en op verschillende werkplekken zijn 3XL Panel Lights van 18 Watt met een kleurtemperatuur van 3000K geplaatst in plaats van downlight armaturen van 52 watt. In de fysio-oefenruimte zijn slagvaste LED armaturen geplaatst. In de apotheek is gekozen voor koel wit licht van 4000K.
Met het plaatsen van LED verlichting is de terugverdientijd voor het gezondheidscentrum voor de  LED verlichting slechts 1.8 jaar en…. veel beter licht.
In gezondheidscentrum Floriande werken huisartsen, centrumassistentes, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en de apotheek nauw samen. In gezondheidscentrum Floriande kunt u ook terecht voor podotherapie, logopedie, verloskundige hulp, diëtiek en bij een kinder- en jeugdpsychiater.