De huisartsenpraktijk in Rijsenhout (Haarlemmermeer) heeft onlangs de traditionele verlichting vervangen door duurzame LED.
Het hele gebouw is onder handen genomen door 3XL, waar 3 disciplines in zijn gevestigd.
Het bovengedeelte waar Fysio Cura Plaza is gevestigd heeft een 1 op 1 vervanging gekregen (van TL armatuur naar LED paneel) voor de praktijkruimtes en de fysio fitness zaal.
Naast dat het licht prettiger wordt ervaren, is ook het intieme karakter behouden gebleven door te kiezen voor warm witte LED panelen.
Op de begane grond zijn de huisartsenpraktijk van Dokter van der Dussen en Serge Post gevestigd waar het licht in de entree, wachtkamer, receptie, spreekkamers en behandelkamers zijn vervangen door energiezuinige LED.
Tenslotte heeft ook de apotheek nieuwe LED spotjes en ronde downlights in het plafond gekregen, waarbij hier een duidelijke verbetering is ontstaan in het licht, wat ook wenselijk was.
3XL heeft aangeboden om alle 3 partijen te begeleiden naar de EIA (Energie InvesteringsAftrek) om een deel gesubsidieerd te kunnen krijgen vanuit het Rijk.
Naast de vele voordelen van LED is dit voor de huisartsenpraktijk een eerste grote stap naar een stukje duurzamer werken, de volgende logische stap zal wellicht zonnepanelen worden, en ook daar kan 3XL samen met onze solarspecialist een advies geven op maat.