Door een simpele retrofit (TL eruit à LED buis erin) heeft Machinefabriek Krul uit Weteringbrug zijn lichtlijnen in de de loods binnen 1 dag verduurzaamd.
De TL’s waren door wisselend uitvallen ook niet meer uniform in kleur, waardoor er verschillende kleuren TL’s in de armaturen zaten van geel tot wit.
Het licht was hierdoor ook niet meer toereikend en op sommige plekken zelfs te donker om goed te kunnen werken.

De eigenaar besloot in overleg met 3XL SolarSolutions de lampen te vervangen, en binnen 1 dag waren de 40 TL’s (58Watt) vervangen door 3XL LED buizen (25Watt).
De gemeten Luxwaarde waren in de oude situatie gemiddeld 180 Lux, met de 3XL LED buizen in daglichtkleur (5500Kelvin) is de huidige Luxwaarde nu gemiddeld 450 Lux.
Krul bereikt hiermee meer dan een verdubbeling in lichtopbrengst, een energiebesparing van meer dan 50% en een terugverdientijd op de investeringvan minder dan 1 jaar.

Krul Machinefabriek is sinds 1984 gevestigd in Weteringbrug in een authentiek pand aan de ringvaart en repareren en fabriceren o.a onderdelen voor de Offshore, Jachtbouw en Motoren.
Directeur Rob Krul is dan ook zeer tevreden met het resultaat en heeft besloten om nu ook ook de buitenverlichting samen met 3XL SolarSolutions aan te pakken. Daar hangen nu nog gaslampen die elke avond tot in de ochtend branden met een hoog zeer energieverbruik, aldus Rob Krul.