Metron hét spuitgietbedrijf in Amsterdam is opgericht in het jaar 1946 als Fabriek van Technische Noviteiten, de kernactiviteiten bestonden voornamelijk uit metaalbewerking. In de loop der jaren is Metron uitgegroeid tot een veelzijdig spuitgietbedrijf met de benodigde know-how. (Lees meer over Metron)

In de gesprekken tussen de directeur van Metron en de lichtadviseur van 3XL kwam naar voren dat voor het nauwkeurige werk dat bij Metron uitgevoerd wordt, het licht in de werkplaats ver onder de maat was. Dat bleek ook uit de gemeten Luxwaarde van slechts 74 Lux.
In de werkplaatsen waren de deels knipperende en uitgevallen TL armaturen nodig aan vervanging toe. Na een grondige inventarisatie kwam naar voren dat een deel van de armaturen nog geschikt was om deze om te bouwen/aanpassen naar LED verlichting (Retrofit). Een ander deel van de armaturen was niet geschikt, deze armaturen zijn verwijderd en hiervoor zijn 3XL High Bay magazijnlampen van 150 watt 5000K geplaatst met speciale vensters om schittering te voorkomen.

Dialux (lichtplan)
Aan de hand van een Dialux is bepaald hoeveel LED lampen er nodig zijn om het gewenste resultaat van 250 Lux te bereiken. Met een Dialux (lichtplan) voorkomt u te veel of juist te weinig licht binnen uw bedrijf. Een goed lichtplan resulteert in een goede lichtopbrengst en lichtverdeling. Omdat er in bijvoorbeeld een kantooromgeving andere verlichting wenselijk is dan in een productiehal, biedt Dialux voor iedere behoefte een op maat gemaakt lichtplan.
In de kantoren en toiletten zijn LED panelen geplaatst die voldoen aan de voor kantoren gestelde NEN norm van 4200K. Deze lichtkleur bevordert bovendien de vitaliteit van de werknemers en bevordert zelfs de productiviteit. Voor de buitenverlichting zijn de energie slurpende lampen vervangen voor 3XL Floodlights van 50 watt.

Verbeterd licht, een mooie zakelijke uitstraling en een besparing van 65% op de energiekosten is het resultaat van de omzetting naar LED verlichting. Op jaarbasis levert de omzetting naar LED verlichting een besparing op van € 5200,-. De terugverdientijd op de investering is slechts 1.9 jaar, in de terugverdientijd is geen rekening gehouden met de EIA subsidie die op onze 3XL producten van toepassing is.
In goed overleg in verband met de geldende Covid-19 maatregelen is de LED montage en installatie uitgevoerd.

Magazijn
Boven: nieuwe situatie met LED panelen
Onder: oude situatie met TL buizen

Kantine
Boven: nieuwe situatie met LED panelen
Onder: oude situatie met TL buizen