De showroom van één van Nederlands grootste biljartgroothandels in Amsterdam heeft een ware licht-metamorfose ondergaan.
Tot voor kort was deze ruimte nog voorzien van TL armaturen, deze gaven weliswaar voldoende licht maar Buffalo zocht naar meer licht accenten op de biljarttafels.
3XL heeft in samenspraak met de wensen van Buffalo een lichtplan opgesteld waarbij de ruimte werd voorzien van LED spots op rail.
Het grote voordeel van spots op rail is dat de showroom gemakkelijk kan worden veranderd, waarbij er altijd voldoende lichtbronnen aanwezig zijn om de gehele ruimte en producten mooi uit te lichten.
62 TL buizen (totaal 3600 Watt) zijn vervangen door 58 LED spots (totaal 1740 Watt) wat een besparing in de stroomkosten oplevert van meer dan 50%.
Door het uitlichten van de producten in de showroom ontstaat er veel meer dynamiek, warmte en diepte, waardoor er een stukje extra belevenis ontstaat als je door de fraaie showroom loopt.
Buffalo B.V is dan ook zeer tevreden met het resultaat en heeft een flinke stap gemaakt naar verduurzaming van Buffalo B.V.

Buffalo B.V is een specialist in sport en spel sinds 1923.
Biljartgroothandel, tevens groot in Outdoor. Distributeur van merken als Adidas, Reebok, Christopeit en Buffalo.
De showroom is te vinden aan de Jan Rebelstraat 10-12 te Amsterdam.